Assassin’s Creed: Orgins

Assassin’s Creed lanserade 2017. Spelet finns tillgängligt att spela via spelkonsolerna Xbox One samt PlayStation 4 men även i en version som går att spela via Windows operativsystem på datorn. Alla spel i Assassin’s Creed-serien följer en röd tråd och går inom genren Action-Adventure. Många tvivlade eftersom denna spelserien har haft så många uppföljare ansåg många att det skulle bli svårt att blåsa nytt liv i serien med ännu en uppföljare. Spelen utspelar sig i olika tidsepoker och tillverkaren har även i Origins lyckat vara nyskapande genom att utveckla en spelkänsla som sträcker sig långt från de tidigare spelen. Temat i spelet är ovanligt vilket gör det oerhört intressant.

Handling

Spelet utspelar sig i forntida Egypten där man har lyckas få med verkliga händelser som utspelade sig på denna tid in i handlingen tillsammans med en väl skapad story i spelet. I spelet följer man Bayek som är en elitsoldat i forntida Egypten. Spelet utforskar orsakerna till det långa kriget mellan brödraskapet av lönnmördare som kämpar för frihet genom att befria folket och sätta stopp för The order of The Ancient, som är en föregångare till the Templar Order som förekommer i tidigare spel. Du följer spelkaraktären i denna öppna sandbox-miljö där du hittar ledtrådar som för dig närmare ett stopp på all galenskap som råder i landet. Genom att spela Assassin’s Creed: Originals slungas du in ett spännande äventyr där det är svårt att slita sig från kontrollen.

Miljöer och grafik

Den långa tiden det tog innan man släppte detta spel var värd all väntan. Det märks att de har lagt ner mer tid på detta spel än tidigare upplagor. Spelet är väldesignat med extremt snygga visuella effekter. Det finns tillfällen i spelet som du bara vill stanna upp och njuta av utsikten då man har lyckats skapa en otroligt bra verklighetskänsla. Detta känner du även av när du klättrar runt på byggnaderna i sann Assassin’s-creed anda, då är det lätt att känna av svindel. Grafiken i spelet har även tagit ett stort kliv uppåt från den tidigare upplagan. Städerna i spelet känns levande och NPC-karaktärerna som befinner sig i spelet känns viktiga och inte bara utplacerade för att fylla ett tomrum. Designen på huvudkaraktären är snygg och välgjord.

Gameplay

Spelet håller samma röda tråd som tidigare Assassin’s Creed-spel när det kommer till innehåll. Spelet är ett Action-Adventure-spel med smygmoment. Du har ganska fria händer när det kommer till hur du vill spela spelet och du kan välja mellan att slåss eller smyga dig förbi fienderna i spelet. Det är helt upp till dig. Spelet utspelar sig i tredje persons-vinkel. Spelet är ett så kallat sandbox-spel vilket gör att du fritt kan röra dig i den uppbyggda virtuella världen där du även kan välja mellan att följa huvuduppdragen eller ta en paus och göra lite sidouppdrag för att få förmåner eller omväxling i spelet. Istället för Eagle Vision har man bytt ut denna funktion mot en örn som du kan styra för att kartlägga området.