Dataspelsevenemang som är aktiva nu

Evenemang i alla dess former kräver mycket planering och ett bra genomförande. Man kan antingen välja att göra allt detta själv, eller så kan man ta hjälp av tjänster som bland annat magnetevents.se och/eller liknande. För bara några år sedan var det inte många som trodde att dataspelsvärlden skulle blir så framgångsrik som den faktiskt har blivit. Det finns många som väljer att kanske tänkta att det är en fluga som snart kommer gå över, men faktum är att dataspel är mer populärt idag är vissa sporter. Det finns både fördelar och nackdelar med att ungdomar väljer att spela mer och mer. Dels så kommer barnen att få svårare att hålla sig aktiva om de väljer att spela mer än att vara ute i naturen och leka, dels så kommer de ha lättare för att lära sig språk eftersom det krävs att man kan kommunicera med varandra när man spelar.

Stora evenemang

Det finns internationella evenemang som lockar barn, ungdomar och vuxna från hela världen när det kommer till dataspel. Det krävs inte längre att man måste resa till en viss plats för att kunna delta, utan många sitter med och ser en turnering eller match från sin dator. Det finns självklart miljöaspekter i det här beteendet som är mycket mer positiva än att folk ska resa över hela jorden.

Små evenemang

Det som är bra med dagens teknik är att det i princip inte finns ett för litet event att sända online. Så alla som vill kan följa precis vad de vill. Det här är väldigt uppskattat bland dem som spelar dataspel. Alla som vill får vara med helt enkelt.

Dreamhack

I Jönköping anordnas det mest kända LAN-evenemanget i Sverige, nämligen Dreamhack. Mer än 5000 dataspelande pojkar och flickor, kvinnor och män, samlas här årligen för att spela tillsammans. Dreamhack var lite före sin tid skulle man kunna säga. Många trodde att det var ett evenemang som skulle misslyckas totalt och att det absolut inte skulle hålla i sig i flera år. Det man kan säga nu i efterhand är att det här är en industri som det finns ett stort intresse för. Man ska inte underskatta de nya generationernas hobbyer. Det finns mycket pengar som cirkulerar i industrin för dataspel.

E-spot är en industri som växer

När det kommer till att spela sport online så har det faktiskt blivit som vilken sport som helst. Man snackar numera om e-sports och det avser all sport online. Man kan till och med betta på de här matcherna och Sverige har faktiskt flera framgångsrika lag inom olika sporter online. En del menar att den här industrin kommer ta över den fysiska sportvärlden en vacker dag, men det återstår fortfarande att se.