Kroppsvård i samband med gaming

Gaming är något av det roligaste som finns. För den oinsatte är gaming spelande av datorspel eller tv-spel. Det är dock inte hälsosamt för kroppen att sitta still för länge, ej heller att inte skötas om hygienmässigt. Smuts påskyndar infektioner och gör att man känner sig och ser mer ofräsch ut. Det är lätt att försumma en dusch när det pågår ett LAN (Local Area Network) i ett eller flera dygn. Kroppen behöver inte rengöras varje dag men efter utomhusaktivitet kan det behövas duschas flera gånger per dag. Försök hitta en gångbar metod för dig, det är viktigare att rengöra kroppen ordentligt och lite mer sällan än att rengöra den slarvigt och ofta.

Vad är kroppsvård?

Kroppsvård kan handla om många saker. Den centrala aspekten är dock själva rengöringen. När kroppen är ren minskar risken för individen att råka ut för olika sjukdomstillstånd som framförallt orsakas av skadliga bakterier. Bakterier finns överallt och hela vår hud är plottrad med bakterier som både är av den nyttiga typen och den skadliga typen. Överdriven rengöring är inte heller önskvärt eftersom du då tar bort de välgörande bakterierna.

För att hålla oss rena kan dock andra produkter såsom dem som återfinns på apohem.se/kroppsvard-skonhet och som går att köpa av privatpersoner. För att rengöra öronen är tops att förorda. Dessa är gjorda av hårt tvinnad bomull. För att klippa naglarna krävs antingen en nagelklippare eller en nagelsax. Det går inte att klippa naglarna med en vanlig sax då denna har för grova kanter som är raka. En nagelsax är lätt böjd i toppen för att underlätta klippningen. För långa naglar kan orsaka nageltrång som är väldigt smärtsamt för de flesta.

Kroppsvård handlar också om att sköta om sina tänder, det vill säga borsta dem och använda tandtråd. Samtliga produkter återfinns i de flesta välsorterade matbutiker och självklart på apotek.

Blir spelandet bättre när man är nyduschad?

Det kan absolut ge en psykologisk fördel gentemot att vara smutsig och lukta illa. Du slipper känna doften av svett som inte är alltför angenäm. Det gör att du enklare kan fokusera på spelandet. Dessutom kan eventuella spelkamrater också uppskatta att du sköter om kroppen så de slipper sitta och känna svettlukten.

Vill man tillhöra eliten krävs bra kroppsvård för att må bra eftersom eliten måste spendera flera timmar per dag för att bli bättre.

Finns det spel som handlar om kroppsvård?

När vi ändå är inne på ämnena kroppsvård och gaming är en adekvat frågeställning om det finns spel som handlar om kroppsvård. Det finns en del spel som tar upp kroppsvård, däribland Sims. Ibland kan det vara av pedagogiskt syfte, det vill säga att lära ut om kroppsvård för en viss målgrupp (ofta barn).

Viktigt att komma ihåg är att spel inte behöver representera det verkliga livet, var därför alltid kritisk till hur kroppsvård framställs i datorspel. Professionella yrkesmän du kan fråga angående kroppsvård finns inom sjukvården. Oftast kan en vanlig allmänläkare allt det grundläggande om kroppsvård.

Behöver olika människor olika typer av kroppsvård?

Ja, kroppsvård styrs mycket utifrån kön, ålder, hälsa i övrigt, fetma och så vidare. Intimhygien är ett bra exempel där kroppsvården skiljer sig åt mellan könen. Gamla människor kan behöva lägga mer energi på kroppsvård än yngre personer.