Tips till dig som ska på LAN!

Hör du till den kategori ”gamers” som trivs bäst när spelandet sker i realtid och tillsammans med andra likasinnade? Då är det LAN event du ska satsa på. Numera bjuds det på olika typer av LAN tillställningar runt om i Sverige. Du behöver med andra ord inte bege dig till USA för att ta del av spännande turneringar i inspirerande spelmiljö.

Destination Fight är ett uppskattat event för dataspelsfantaster. Speleventet äger rum i Skövde Kulturhus och lockar både svenska och utländska spelare. Det här är ett måste för dig som vill uppleva gaming på riktigt. I den här artikeln ger vi dig praktiska tips inför Destination Fight!

Planera resan

Precis som när du ska iväg på vilken resa som helst gäller det att vara förberedd även inför ett LAN event. Att börja packa väskan samma dag som det är dags att bege sig brukar sällan vara en bra idé. Framför allt inte när det gäller den här typen av event som kräver utrustning och varierad packning. Ska du själva delta under turneringarna är det viktigt att packa i en tålig resväska som dessutom är praktisk att ha med dig under dagen (och natten!). Tipset är att satsa på en pålitlig samsonite resväska där du får plats med allt som behövs till eventet. Då kan du smidigt packa ner både utrustning och prylar du behöver för att övernatta. För det är också vad som är tjusningen med event som Destination Fight – du tillbringar all tid i själva eventhallen! Skövde Kulturhus är platsen för eventet som lockar spelare från hela Sverige, men även andra länder. Ett tips är därför att finslipa engelskan innan du åker iväg. Det öppnar upp för nya kontakter och möjligheter att kommunicera med utländska spelare.

Att ta sig till Skövde är i stort sett inga problem oavsett var du befinner dig. Det finns exempelvis ett snabbtåg från Göteborg som smidigt tar dig till Skövde. Kulturhuset är centralt beläget precis intill resecentrum, vilket gör det enkelt att gå från tåget till eventet.

Håll koll på programmet

Har du tidigare varit på musikfestival är du säkert van vid att ha koll på eventets olika hållpunkter. Samma sak gäller vid LAN turneringar som Destination Fight där varje dag har sitt unika program. För att få ut så möjligt av eventet är det bra att kolla upp i förväg hur programmet ser ut. Ska du delta i någon av turneringarna är det så klart ännu viktigare att checka vilka tider som gäller. Vill du bara uppleva Destination Fight som åskådare går även det bra. Då finns det flera olika scener att besöka. Dessutom erbjuds en hel del turneringar som live stream direkt på nätet. På så sätt kan faktiskt även den som tvingas stanna hemma ta del av det här häftiga LAN eventet. Du hittar enkelt fram till live streaming från eventet via Google sökning.

Värt att nämna är att en stor framgångsfaktor för Destination Fight i Skövde är det faktum att även mindre spel tillåts. Stora e-sportevent ger sällan utrymme till okända spel så som Skullgirls är Under night in-birth.